Selecteer een pagina

Industrieel als interieurstijl

Een mix van stoere materialen, vintage(look) en vooral niet teveel tierelantijnen

Industrieel als interieurstijl

De industriële look is een stijl die momenteel veel gebruikt wordt in het interieur. Zowel in woon- als werkruimtes maar ook in bars en bistro’s ziet men de stijl op dit moment veel terugkomen. Op het gebied van wonen is de stijl met name geliefd in badkamers en keukens.

Veel tierelantijnen en poespas heeft deze stijl niet nodig, waardoor op een vrij gemakkelijke en relatief goedkope manier een ruimte om te toveren is tot industrieel uitziend vertrek.

Specifiek kleur- en materiaalgebruik hebben een grote invloed op deze stijl. Stoere materialen als beton, koper en staal en vintage(look) accessoires voeren hierin de boventoon. Daarbij is er vaak naast zwart en wit 1 vergrijsde kleur aanwezig. Denk hierbij aan grijsgroen of grijsblauw.

Ook zie je in een industrieel interieur veel natuur terug komen, zoals planten in allerlei formaten, behang met bladerpatronen en zelfs kleine ecosystemen zijn helemaal hip op dit moment.

Industriële verlichting

Mooie verlichting is belangrijk en sfeerbepalend. Met verschillende soorten licht schep je verschillende soorten sfeer. Industriële verlichting kenmerkt zich bijvoorbeeld vaak door zacht, gedimd licht.

LED filament lampen, ook wel kooldraadlampen genoemd, zijn bij uitstek geschikt om een prachtig gedimd licht neer te zetten. De zichtbaarheid van de gloeidraad zorgt voor een aangename ambiance. Gecombineerd met een mooie vintage lampenkap of voet geeft u uw industrieel vormgegeven ruimte net dat beetje meer cachet.

Hieronder vindt u een mooie selectie van industrieel vormgegeven lampen in diverse prijsklassen.

Enkele elementen die een industrieel interieur typeren

Nog een aantal typische elementen van de industriële stijl zijn betonnen of houten vloeren, open plafonds waarin de buizen, liggers en kabels gewoon in het zicht blijven, bakstenen muren en grote, stalen ramen.

Omdat een industrieel interieur om ruimte draait is een open indeling erg geschikt voor deze stijl. Loft-woningen en huizen met een vide zijn daarom uitermate geschikt voor een industrieel interieur.

Bent u na het lezen van dit blog enthousiast geworden over een industrieel interieur of twijfelt u nog welke interieurstijl het beste bij u past? Neem dan ook eens een kijkje op de website van vtwonen. Hier vindt u nog veel meer inspiratie, tips en woontrends.

 Outdoor algemeen

0 reacties

Delen