Selecteer een pagina

LED zaklampen

Kies de zaklamp die het meest geschikt voor u is.

 

Het kiezen van de juiste LED zaklamp

In uw zoektocht naar de juiste LED zaklamp zult u vast gemerkt hebben dat er vele verschillende soorten LED zaklampen te verkrijgen zijn. Met name de online markt is erg groot en de keuze voor een bepaalde lamp is sterk afhankelijk van de toepassing.

Vooral wat betreft de kwaliteit van de diverse LED zaklampen bestaat er nogal wat verschil. Hierdoor kunnen we ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet en u echt niet meer weet waar u op moet letten bij de aanschaf van een LED zaklamp.

Geen nood! Wij gaan u hierbij helpen. Hieronder treft u namelijk de verschillende beschikbare LED zaklampen binnen het assortiment aan, met daarbij een beknopte maar heldere specificatie. Met deze weloverwogen keuze kunt u er vanuit gaan dat u de LED zaklamp kiest die het meest geschikt is voor u.

 

Lichtsterkte

De lichtsterkte van een lamp wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, des te sterker de lamp.

Wat u zich dus als eerst af moet vragen, is wat de toepassing van de LED zaklamp gaat worden. Heeft u de zaklamp nodig om uw kluswerkzaamheden van dichtbij te verlichten, of gaat het juist om licht dat nodig is over een grotere afstand?

Voor een huis-tuin-en-keuken toepassing is een kleine LED zaklamp vaak al voldoende. Het licht hoeft niet op grote afstand te schijnen, en een lichtsterkte van zo’n 50 lumen is over het algemeen voldoende.

Gaat u de LED zaklamp echter gebruiken om te jagen of voor outdoor activiteiten, dan is een LED zaklamp met een lichtsterkte vanaf 400 lumen absoluut aan te raden. Zeker in een gebied waar u wilde dieren kunt verwachten, wilt u uw omgeving in de gaten kunnen houden, en is een reikwijdte van minimaal 100 meter bijna een must. Kies voor het gemak een model met een licht gewicht en een waterdichte behuizing.

 Outdoor algemeen

Batterij keuze

Nog aan het twijfelen over de juiste zaklamp? Kijk dan ook eens naar het type batterij! Want wanneer u een LED zaklamp kiest met een batterij passend bij uw gebruik, zult u meer plezier hebben van de LED zaklamp. Allereerst is er de keuze uit niet oplaadbare batterijen of oplaadbare batterijen, een accu of op zonne-energie. De keuze hangt voornamelijk af van de hoogte van het budget. Immers, regelmatig batterijen vervangen kan een dure aangelegenheid worden.

 

  • Wanneer u de zaklamp slechts enkele keren per jaar gaat gebruiken, raden we een zaklamp aan waar een CR123A batterij of AA lithium batterij in moet.
  • Bij een middelhoog gebruik van ca. 1 uur per maand kunt u het beste kiezen voor een AA alkaline variant of een 18650 batterij.
  • Bij intensief gebruik van een uur per week of meer kiest u het best voor een 18650 batterij, een AA NiMH variant of een D NiMH.

Lichtbundel

Het helderste punt van een lichtbundel wordt de (peak) beam candlepower genoemd. Dit geeft een indicatie van de maximale lichtsterkte van de lamp. Zo kan een flood-lamp, die het licht verdeeld over een grote oppervlakte, evenveel lumen hebben als een nauw gefocuseerde, intense spot-lamp.

Er zijn ook focusbare LED zaklampen op de markt. Door de lens in of uit te trekken, varieert u naar gelang de lichtbundel en zo de afstand waarmee de lichtbundel schijnt.

 

 Outdoor algemeen

Assortiment LED Zaklampen

Hopelijk hebben we u enigszins kunnen helpen met het maken van de keuze van een LED zaklamp. Neemt u ook eens een kijkje in onze webshop. Hier vindt u een groot assortiment aan LED producten, waaronder ook diverse LED zaklampen.

 

0 reacties

Delen