Selecteer een pagina

UV LED lamp

Een snel groeiend product op gebied van LED verlichting is de UV LED lamp speciaal gemaakt voor de kunstnagel industrie.

Kortere uithardingstijd

Voor de opkomst van de UV LED lamp gebruikten nagelstylisten de gewone UV-lampen voor het uitharden van gelnagels en gelnagellak.

De gemiddelde uithardingstijd die gehanteerd diende te worden was twee á drie minuten. Op zichzelf niet erg lang. Echter wanneer men zich bedenkt dat dit niet alleen per vinger maar tevens per productlaag diende te gebeuren, telt dit al snel op tot 80 tot 120 minuten per klant.

Bij een UV LED lamp hoeven de handen, afhankelijk van de sterkte van de lamp, het merk gel en de soort gel, maar tussen de 15 tot 60 seconden onder de lamp te liggen. Dit scheelt dus aanzienlijk in tijd. Op deze manier kunt u als professionele nagelstyliste bijna dubbel zoveel klanten op een dag helpen, met een aanzienlijke stijging in omzet als gevolg!

Zuiniger in gebruik

Naast het grote verschil in uithardingstijd is er nog het energieverbruik en niet te vergeten de onkosten voor het vervangen van de UV-lampen.

Een UV LED lamp verbruikt 12 Volt dc, terwijl een normale UV-lamp wel 110 Volt ac verbruikt. Een UV LED lamp verbruikt dus maar 11% van het stroomverbruik van een reguliere UV-lamp.

Vervangen van de UV LED lamp

Wat betreft de vervangingskosten voor de UV LED lampen: Die zijn er niet!

In een gemiddelde UV-lamp moeten 4 stuks lampen. Iedere lamp heeft ca. 100 effectieve branduren. Wanneer de lamp per klant 80 minuten aan staat, kunnen er dus ca. 75 klanten mee geholpen worden. Wanneer we kijken naar de branduren van een UV LED lamp gaan we al snel naar de 50.000 uur. Een simpel sommetje leert ons dat er dus minimaal 50.000 klanten mee geholpen kunnen worden, wanneer we tellen dat de lamp per klant 60 minuten aan staat. Dit is natuurlijk een erg groot verschil!

Een UV LED lamp is gemiddeld wat duurder in aanschaf dan een ouderwetse UV-lamp, echter zal een reguliere UV-lamp bij intensief gebruik 1 tot enkele keren per jaar vervangen moeten worden. Dit terwijl een UV LED lamp jaren mee gaat.

Assortiment UV LED lampen

40 Watt LED lamp van CCO Shellac

UV LED lamp CCO Shellac 40 Watt

Soort lamp: CCFL

UV-lamp: 12 Watt

LED: 28 Watt

Geschikt voor: zowel UV-lak als LED-lak

Door de grote opening is deze LED lamp geschikt voor zowel de handen als de voeten.

Timer: ja – 10 sec. / 20 sec. / 30 sec. / 45 sec.

Kleur: wit

Direct bestellen >>

12 Watt LED lamp van CCO Shellac

UV LED lamp CCO Shellac 12 Watt

Soort lamp: LED

UV-lamp: X

LED: 12 Watt

Geschikt voor: LED-lak

Door de grote opening is de LED lamp geschikt voor handen en voeten. Tevens is de lamp gemakkelijk te reinigen door de uitneembare bodem.

Timer: ja – 30 sec. / 60 sec. / 90 sec.

Kleur:wit

Direct bestellen >>

39 Watt LED lamp van Beauty Millenium

UV LED lamp Beauty Millenium 39 Watt

Soort lamp: LED

UV-lamp: X

LED: 39 Watt

Geschikt voor: LED-lak

Door het lage gewicht (220 gram) en zijn kleine afmeting is deze UV LED lamp ideaal voor de ambulante nagelstyliste. Het draaibare kopstuk zorgt ervoor dat alle nagels tegelijk uitgehard kunnen worden.

Timer: nee

Kleur: wit

Direct bestellen >>

9 Watt LED lamp van Beauty Millenium

UV LED lamp Beauty Millenium 9 Watt

Soort lamp: LED

UV-lamp: X

LED: 9 Watt

Geschikt voor: LED-lak

Door het lage gewicht en zijn kleine afmeting is deze UV LED lamp ideaal voor de ambulante nagelstyliste.

Timer: nee

Kleur: lichtroze, zwart, wit, roze,

Direct bestellen >>

 

Voor meer informatie over kunstnagels, kunstnagelsystemen en opleidingen klik hier!

Delen